最後靜土 - Allegretto


現在假日時間去尖沙咀, 到處都人頭湧湧, 想找個地方和朋友坐下傾傾計也不是一件易事~ 不過位於中港城的Allegretto 因為地點比較隔涉, 所以人流非常少! 星期六下午時分, 只有三五個客人, 很令人擔憂它可以做得住嗎?

推薦指數: 6/10

Latte Macchiato (Regular, HK$29)
奶泡打得很挺, 非常hold 得住~ 咖啡味不算濃, 輕輕鬆鬆的~ 好岩係唔洗返工ge日子飲~

讓人驚喜的chicken & mushroom pie ($28)
派皮不油膩又薄, 餡料夠濕潤而且多~

 
朋友的Mochaccino (M, $36) 這個拉花是看過最美的~~ ♥
不過後面的個西西里酥卷($30)...中伏了=-= 唔知係呢個卷本來係咁ge 味, 定Allegretto 整得難食? 有怪怪的香味, 外皮也硬硬的. 咬了一口就沒再吃了|o| 

 
似乎係三文治, pie 這類食物比較吸引!




Allegretto
地址 : 尖沙咀 廣東道33號中港城第三座平台1A號鋪
網址: http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=105760




0 留言